Het beeld van de vrouw van Ontmoeting op de grootste schijf.
 
Het beeld van de man van Ontmoeting op de grootste schijf.
 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

ONTMOETING
 
Hoofdkantoor a.s.r. Utrecht 
 
Ontmoeting, 2016 - 2017
Kunststof, hout, aluminium, lagers, rubber, wielen. L 162 cm x B 100 cm x H 120 cm; beelden H 100 cm; grote schijven Ø 100 cm x H 20 cm, resp. Ø 62 cm x H 20 cm; drie kleine schijven Ø 38 cm x H 5,5 cm. Draaicirkel Ø 225 cm.
Locatie: begane grond publieke zone, in het verlengde van de hoofdentree.
 
Omschrijving
Twee beelden, een van een vrouw en een van een man, zijn even groot. Ze staan met hun blote voeten op het gras. 
Medewerkers en bezoekers van a.s.r. kunnen de beelden zelf van positie veranderen, door aan de schijven te draaien, waarmee de beelden steeds anders ten opzichte van elkaar en van hun omgeving komen te staan. De verschillende posities zorgen voor een steeds wisselende en levendige aanblik op dit drukke knooppunt van het gebouw. Ook als de beelden stilstaan, blijft de mogelijkheid tot bewegen een uitnodiging aan iedere bezoeker of medewerker.
Ontmoetingen betreffen zowel de posities die de mensfiguratieve beelden ten opzichte van elkaar innemen, als die tussen passanten c.q. toeschouwers en het kunstwerk.
 
Beweging en verandering van perspectief
De twee beelden kunnen beiden op drie posities staan: op de grotere en op de kleinere schijf, en samen op de grotere schijf. De derde positie wordt ingenomen door een schijf met alleen gras. 
De kleinere schijf draait om de grotere schijf heen. Beide schijven draaien ook om hun eigen as, zowel linksom als rechtsom. Ook de beelden en het gras op de kleine schijven draaien om hun eigen as. Daardoor ontstaan bewegingen om elkaar heen, van elkaar weg, naar elkaar toe, achter, voor en naast elkaar. 
  
 
Het nieuwe hoofdkantoor van a.s.r.
Verbouwing van het nieuwe hoofdkantoor van a.s.r. door Team V: "De strategie achter de transformatie van asr, een van de grootste kantoorgebouwen uit de jaren zeventig, is om te behouden wat goed is en te vernieuwen wat beter kan, naar de huidige maatstaven en wensen. Het voorheen massieve gebouw is geopend door nieuwe gevels van glas te maken en vides toe te voegen op strategische plekken, waardoor het licht tot diep in het gebouw kan doordringen.
Wintertuinen en groene atria vormen een belangrijk element van het energieconcept, waardoor niet alleen een gezonde en prettige werkomgeving wordt gecreëerd, maar ook een milieuvriendelijk gebouw." Bron: Website Team V
  
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

   

 

  

 

 

 

 

De beelden van Ontmoeting vanaf de Loopbrug bij de lift, een verdieping hoger.
  
   
De beelden van Ontmoeting samen op één schijf.